Welke fotoapparatuur gebruiken wij onderweg.

April 2023

Insta360 Flow smartphone Gimbal. 

Een kleine handzame Gimbal die heel goed samenwerkt met onze smartphones. Frits is hem nog aan het testen. Of hij goed gaat bevallen? Ik denk het wel maar omdat hij zo compact is is de bediening nog even een goed onthouden punt maar al doende leert men.

Productinformatie

Insta360 Flow Smartphone Gimbal Stabilizer (White)

De Insta360 Flow smartphone gimbal is de ultieme tool voor het maken van content voor iedereen die zijn leven op de best mogelijke manier wil vastleggen. Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp, geavanceerde technologie en reeks bewerkingsfuncties is deze gimbal de perfecte keuze voor iedereen die zijn vaardigheden met smartphonefotografie en -videografie wil verbeteren.

Veelzijdig makkelijk in gebruik

De Insta360 Flow is de enige smartphone gimbal die wordt geleverd met zowel een ingebouwde selfie stick als een (mini)statief, waardoor het ongelooflijk veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken is in elke situatie. Of je nu vlogt, foto's maakt of gewoon je dagelijkse momenten vastlegt, met deze gimbal zit je goed.

AI-tracking

Met zijn 3-assige gimbalstabilisatie en AI-tracking zorgt de Insta360 Flow ervoor dat je beelden stabiel blijven, zelfs als je in beweging bent. De geavanceerde technologie kan je gezicht of onderwerp volgen en houdt ze scherp, hoe snel je ook beweegt of hoeveel je ook schudt.


Het resultaat gaan jullie zeker nog wel zien.
De andere 2 gimbals zullen te koop worden aangeboden.

Heb je interesse dan laat het even weten via een berichtje.Onze mobiele telefoons:
Samsung S22 Ultra

september 2022

We zijn beiden in het bezit van een smartphone.
Onze keuze is gevallen op de Samsung S22 Ultra.


Waarom hebben we voor deze gekozen?
Op de eerste plaats wilden we een telefoon met een super camera en dat heeft deze S22 Ultra.


Op onze korte trip door de Franse en de Belgische Ardennen zijn we dan ook volop bezig geweest om van alles uit te proberen en we moeten dan ook toegeven dat deze camera's  helemaal aan onze verwachtingen voldoet tenminste wat het fotograferen betreft.
Nu gaan we nog even verder met puzzelen want ook onze pen moet veel mogelijkheden bevatten.

Deze telefoons krijgen van ons 5 duimpjes πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Wij zijn er heel tevreden over.


Bij onze mobiele telefoons gebruiken we een Gymbal zowel Frits als Ellen. Deze Gymbal is vooral fijn om te gebruiken omdat er een hele fijne stabilisator in zit. Op deze manier krijgen wij minder last van schokkende beelden.

Frits gebruikt de Zhiyun smooth4  


 

Ellen gebruikt de Zhiyun 3 Axis

Het verschil tussen de twee gimbal's is dat de smooth 4 een wieltje heeft waarmee je kunt zoomen

De gimbal doet zijn werk goed al vindt Ellen hem iets aan de zware kant. 
Daarom 4 duimpjes πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘


Onze vlog camera's zijn de Insta 360 one RS 4K Edition en de Insta 360 one R 4K Edition.

Mei 2021
Een Insta360 one R 4K Edition camera.
Het vergt wat onderzoekswerk maar het resultaat mag er hopelijk ook naar zijn. We zijn beiden vol verwachting naar de resultaten van deze camera.

 


Update: Helaas is de camera op onze reis in Noorwegen omgevallen en zat er een dikke, vette kras op de lens. Frits heeft nu een nieuwe gekocht. Weer een Insta 360 one RS. Deze heeft als meerwaarde dat hij kan zomen als de 360 camera wordt gebruikt aan het opnemen is verder zien de camera's er hetzelfde uit.


En nog een voordeel πŸ˜‰ ........ Ellen mag de one R gebruiken onderweg πŸ˜„

Over deze aankoop zijn wij heel tevreden al moet je wel opletten als je binnen in een donkere ruimte opneemt. De beelden kunnen dan wel iets donker worden dus 4 duimpjes waard πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘Nadat we beiden afstand van onze spiegelreflex camera's hebben genomen i.v.m steeds weer lenzen te moeten wisselen en zodoende een rugzak bij ons hadden met alleen maar lenzen zijn we overgestapt naar een Bridge camera.

Je kiest voor een bridgecamera als je op zoek bent naar een veelzijdige camera met een groot zoombereik. Een bridge camera is vaak compacter dan een spiegelreflexcamera en heeft alsnog een stevige grip. Door de vaste lens en het grote zoombereik hoef je nooit verschillende lenzen mee te nemen in je tas. Ideaal voor ons.

Frits heeft een Panasonic LUMIX-DMC-fz1000 en Ellen een Canon PowerShot  SX60 HS


Het zijn alle twee fijne camera's. Ze bezitten een mooie zoom en zijn niet te zwaar. Ellen heeft er een iets lange riem bij gekocht zodat de camera crossover is te dragen. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘


In de camper hebben wij altijd onze Dashcam aan staan. Deze wordt gebruikt voor beelden onderweg en wat ook erg handig is dat mocht je een aanrijding krijgen de beelden altijd terug te vinden zijn.We hebben het zelf al ondervonden nadat iemand onze spiegel raakte onderweg en doorreed je de persoon altijd kunt opsporen omdat zijn nummerbord te zien is op de beelden. Wat je er verder mee doet is geheel aan jezelf.

We zijn super tevreden over deze Dashcam πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘