Cobb

 In 2011 hebben we een Cobb aangeschaft. We namen hem mee toen we nog met de caravan op pad gingen. Hij werd vooral gebruikt om te grillen.
Later lieten we hem veelal thuis omdat we het teveel schoonmaak werk vonden.

In 2023 willen we weer een reis maken naar het noorden en willen we de Cobb weer meenemen om te roken want wat is er lekkerder dan een gerookt visje mmmmm.

We nemen Copple Stones mee en eierkolen om te stoken en houtjes om te roken.
Ik ben benieuwd!!!!!!

 Op de pagina van Cobb is ook een recepten pagina te vinden.

Er is ook een facebookpagina van de Cobb met heerlijke recepten.

Er zullen ook recepten te zien zijn op FritsEllen kookt op de camping

Met de Cobb kun je grillen, wokken, roken en bakken.

Meer over de Cobb;

Kamperen en barbecueën zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat je de laatste jaren op steeds minder campings in de zomer op kolen mag barbecueën is een Cobb ideaal. Hij bestaat uit een roestvrijstalen mand met daarin een roestvrijstalen kom. In het midden van deze kom zit een mandje waarin je de Cobble Stone kunt leggen, een soort grote briket, speciaal voor de Cobb.
Hij heeft een grillplaat van ongeveer 30 cm. Je kunt hem gewoon op tafel zetten zonder dat hij schroeiplekken achterlaat. De Cobb is zo veilig en wordt dan ook vaak op een boot gebruikt.

Gebruik je een Copple Stone dan moet je weten dat deze ongeveer 2 uur blijft branden wat meestal genoeg is om een gerecht klaar te maken. 
Je kookt, grilt, bakt of wokt net boven de Copple Stone.
Daarna dek je hem af met de grote ronde deksel waardoor hij als een oven werkt.

En natuurlijk is de Cobb te gebruiken als barbecue. Als je de Cobb BBQ op tafel zet, kan iedereen aan tafel blijven zitten en zijn eigen stukje vlees, vis of groente roosteren. Wel zo gezellig. Wat handig is, is dat je als je de taart of het vlees onder het deksel klaarmaakt, je er geen omkijken naar hebt. De Cobb doet zijn werk, er ontstaan geen vlammen en de temperatuur blijft constant.