Licht gewicht gasfles

Juni 2020

Lichtgewicht gasfles.Nadat we vol tevredenheid zaten te genieten van onze nieuwe accu speelde de gedachten over een lichtgewicht gasfles. We hoorden er geregeld heel positieve verhalen over en toen we zaten te wachten bij Camper Profi en Frits eens iets meer informatie ging inwinnen bij Daan begon het plan bij ons te broeien zoals dat meestal bij ons gaat. Komende winter willen we naar Portugal en Spanje en dan komen de gasflessen weer ter sprake. We hebben een Duitse, een Spaanse en een Nederlandse gasfles. Als we nu de Spaanse fles leeg maken en leeg meenemen dan ruilen we die weer om zodra we in Spanje aankomen en als we dan nog een andere fles vol meenemen dan kunnen we Portugal inrijden met volle flessen want geen idee welke gasflessen daar gebruikt worden. Zo zitten we dan te bedenken hoe we dat het beste kunnen doen. Daarbij zijn die gasflessen loei zwaar en al helemaal als ze vol zijn en Frits weer een volle fles in de camper moet krijgen. Een lichtgewicht gasfles met buitenaansluiting zou ideaal zijn. Je kunt in de meeste landen LPG tanken om de fles te vullen en geen gesjouw meer met flessen.                                                                       

Frits stuurt mail naar Camper Profi met de vraag of ze nog een plekje voor ons vrij hebben want we zijn nu nog in de buurt en ja hoor we kunnen om half 4 nog terecht en daar gaan we weer.                                        

Het is er druk. We worden weer netjes geholpen. Er komt nog een beveiliging op zodat de gasfles zelfs onder het rijden open kan blijven en als we tegen 18 uur weer wegrijden met instructies hoe we de eerste keer moeten tanken is ook die klus weer geklaard.

Deze lichtgewicht gasfles is zeker 5 duimpjes waard ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘